PKN
Protestantse Gemeente Ede
 
In- en uitschrijven In- en uitschrijven

● Inschrijven
Als u zich wilt inschrijven als lid van de Protestantse Kerk Nederland, dan kunt u zich melden bij een plaatselijke gemeente van de Protestantse Kerk Nederland.
Met dit inschrijfformulier kunt u die aanmelding doen bij de Protestantse Gemeente Ede.
Als u al via een andere gemeente lid bent van de Protestantse Kerk Nederland en nu lid wilt worden bij de Protestantse Gemeente Ede, dan kunt u ook ditzelfde inschrijfformulier gebruiken.

● Uitschrijven
Uiteraard vinden we het jammer als u zich uitschrijft uit onze gemeente, en daarmee ook uit de landelijke Protestantse Kerk.  Maar we hopen in ieder geval dat onze wegen dan wel in goede harmonie uit elkaar gaan. Daarom willen we u een ‘afscheidsgesprek’ aanbieden, waarin u kunt aangeven hoe u terugkijkt op het lidmaatschap van de kerk. Als kerkelijke gemeente hopen we door een gesprek met u ook een beter zicht te krijgen op eventuele blinde vlekken. Maar misschien kan het u ook helpen om dingen helderder te krijgen over wat u  gemist heeft – en wat u verder zou willen met God/geloof in uw leven.
Hoe dan ook willen we u van harte groeten en alle goeds toewensen op uw verdere weg!
Mocht u gebruik willen maken van een afscheidsgesprek, mail dan naar de predikant van de wijkgemeente waar u nu nog staat ingeschreven. Mailadressen zijn te vinden via de website van de betreffende wijkgemeente. Zie https://www.protestantsegemeente-ede.nl/onzewijken
Ga met God, ga in vrede.

Omdat het lidmaatschap van de Protestantse Kerk in Nederland via de kerkelijke gemeente verloopt, kunt u zich alleen uitschrijven bij de gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland waar u ingeschreven staat.
Als u nu ingeschreven staat bij één van de wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Ede, dan kunt u uw voornemen om te worden uitgeschreven kenbaar maken met behulp van dit uitschrijfformulier.
Na ontvangst van dit ingevulde en ondertekende formulier zal het Kerkelijk Bureau van de Protestantse Gemeente Ede uw verzoek doorsluizen naar de Protestantse Kerk Nederland.
Binnen zes weken ontvangt u dan van de Protestantse Kerk Nederland een bevestiging van uitschrijving.
U kunt dit formulier ook gebruiken voor het kenbaar maken van gewenste uitschrijving van overige gezinsleden.


Protestantse Gemeente Ede
College van Kerkrentmeesters
p/a Willem de Zwijgerlaan 4a
6713 NT Ede
kb@protestantsegemeente-ede.nl
 
terug
 
 
Kerkblad actueel
Juni 2023
 
Kerkdiensten
Juni 2023
 
PGE Meldpunt overlijden
06-26945994
 
.

Klik op bovenstaande afbeelding om de tweede editie van het PGE magazine ‘Compassie’ te lezen.
 
Bespreek het Samen
Programma
Seizoen 2022-2023
 
Opmerkingen over deze website?
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neemt u dan a.u.b. contact op met de webmaster
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.